Η ποικιλία Cabernet Sauvignon ξεκίνησε από το Bordeaux για να γίνει μια από τις πιο γνωστές ερυθρές ποικιλίες στον κόσμο.
Δίνει κρασιά με χρώμα που, ανάλογα με το χρόνο εκχύλισης, μπορεί να φτάσει το μαύρο, με έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων.
Με την παλαίωση, τα αρώματα των κρασιών θυμίζουν σοκολάτα. Το στόμα μπορεί να φτάσει το μέγιστο της γευστικής κλίμακας με δυνατότητα να μαλακώνει σταδιακά. Τα ροζέ της έχουν φρούτο και δύναμη. Επίσης, το Cabernet Sauvignon αναδεικνύει τις χάρες των ποικιλιών με τις οποίες συνυπάρχει.