×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 232

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΛΕΥΚΟ 2009- ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΛΕΥΚΟ 2009- ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣΠοικιλιακή Σύνθεση:Sauvignon Blanc 100%.

Θέση: Παιδιά - Αλφέτα.

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.

Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 690 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα.

Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.

Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού. Αρκετά δροσερή χρονιά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της βλαστικής περιόδου με αποτέλεσμα να έχουμε ικανοποιητικά μεγάλο βλαστικό κύκλο και να επιτύχουμε, με θυσίες στην ποσότητα ένα υψηλό ποιοτικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλαμε σε αυτή την δύσκολη αλλά προκλητική οινοποιητικά χρονιά. Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του μικροκλίματος του αμπελώνα μας, σε τέτοιες δύσκολες χρονιές δικαιώνουν την επιλογή μας για την περιοχή αυτή.

Τρύγος: 7 με 15 Σεπτεμβρίου 2009.

Στρεμματική Απόδοση: 630 κιλά ανά στρέμμα.

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για τρεις μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός τίτλος: 13% vol., Ολική οξύτητα: 6,1 g/l., Ανάγοντα σάκχαρα: 3,3 g/l., pH: 3,4.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Κρυστάλλινο και λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα, εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους, και με γλυκιά χροιά πεπονιού στο τέλος. Στο στόμα είναι αρκετά γεμάτο, ηδύ, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία-δροσιά και φινέτσα. Ζωηρή επίγευση που συντελεί στη μακρά παραμονή των αρωμάτων.

Γεωπόνος-Ειδ.Αμπελουργίας: Dr Στέφανος Κουντουράς.

Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης.

Οινολόγος-Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης