×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 232

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΑΕ

Προφίλ

alpha_logo

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται στο νομό Φλώρινας, στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε σημαίνουσα «γεωμορφολογική» θέση, με πανέμορφη θέα στις λίμνες Πετρών και Βεγορίτιδας. Βρίσκεται ανάμεσα από το γραφικό χωριό Νυμφαίο, το πανέμορφο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου (Βίγλας), τις Πρέσπες και το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό σταθμό του Αγ. Αθανασίου (Βόρας - Καϊμακτσαλάν).

Τo υψόμετρο άνω των 600 μ., η γειτνίαση με τις λίμνες, οι βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, οι χαμηλές βροχοπτώσεις, τα αμμώδη εδάφη χαμηλής γονιμότητας σε συνδυασμό με τον επιστημονικά σχεδιασμένο ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν ένα μοναδικό εδαφοκλιματικό περιβάλλον (terroir) στο οποίο αναδεικνύεται η παραγωγή πολύπλοκων, ξεχωριστών και πολυδιάστατων οίνων.

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας δύο οραματιστών, του αμπελουργού 2ης γενιάς Μάκη Μαυρίδη και του οινοποιού - οινολόγου Άγγελου Ιατρίδη, που στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή του Ελληνικού Αμπελώνα και του Ελληνικού Οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ανθρώπινος παράγοντας φροντίζει να αναδειχθούν όλα τα στοιχεία που πλουσιοπάροχα προσφέρει το μοναδικό οικοσύστημα του ενιαίου και ιδιόκτητου αμπελώνα μας στην παραγωγή κρασιών ράτσας. Κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς ,είναι η «ψυχή» των ανθρώπων που συνεισφέρουν καθημερινά στο όνειρο. Ο σεβασμός στη φύση σε συνδυασμό με την διασφάλιση της ποιότητας και της τυπολογίας των παραγόμενων οίνων πραγματοποιείται με την εφαρμογή των πλέον ήπιων αμπελουργικών και οινοποιητικών διαδικασιών, οι οποίες βασίζονται στα πιο πρόσφατα διεθνή πρότυπα.

Τέλος η επαγγελματική κατάρτιση-εμπειρία και η ομαδική συνέργεια σε όλα τα στάδια της παραγωγικής και προωθητικής διαδικασίας, συντελούν στην κατάκτηση του δικαιώματος ενός οίνου στην ετικέτα του να φέρει την υπογραφή ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ.

Ο ενιαίος ιδιόκτητος αμπελώνας του Κτήματος Άλφα, βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του Αμυνταίου, έχει έκταση 65 περίπου εκτάρια κι είναι εφοδιασμένος με το σύστημα άρδευσης RDI, για την αντιμετώπιση συνθηκών ακραίας ξηρασίας. Σε αυτόν καλλιεργούνται οι ποικιλίες: Sauvignon blanc, Gewiirztraminer, Pinot Noir, Negro Amaro, Montepulciano, Tannat, Barbera, Μαυροδάφνη, Μαλαγουζιά, Merlot, Syrah και Ξυνόμαυρο. Η πυκνότητά του είναι 3.900 κλ./εκτάριο και η απόδοσή του δεν ξεπερνά τα 4.200 κιλά/εκτάριο. Το οινοποιείο, δυναμικότητας 250 τόνων σταφυλιού ετησίως, βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον αμπελώνα του κτήματος, έχει συνολική επιφάνεια 6.800 τ.μ. και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι ιδιαίτερα αδρανή, έτσι που να διασφαλίζουν απόλυτα ουδέτερη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του, λειτουργώντας προστατευτικά για την ποιότητα του σταφυλιού, του γλεύκους & του οίνου. Τα κρασιά που παράγει το Κτήμα παλαιώνουν σε ιδανικές συνθήκες στην υπόγεια κάβα, μέσα σε δρύινα βαρέλια και ενδεικτικά θα μπορούσαν να αναφερθούν το δημοφιλές Syrah/Merlot με Ξινόμαυρο, το κλασικό Sauvignon blanc, καθώς και άλλα πιο περιορισμένης παραγωγής.

Το Κτήμα Άλφα σήμερα, με βάση τις διεθνείς αξιολογήσεις, από τους πλέον καταξιωμένους εξειδικευμένους οινοδημοσιογράφους και οινοκριτικούς κατατάσσεται στην κορυφή της Ελληνικής ποιοτικής παραγωγής οίνου.

Φωτογραφικό Υλικό

Alpha EstateAlpha_EstateAlpha-EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_EstateAlpha_Estate

Επικοινωνία

Επωνυμία: ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΑΕΝόμιμος Εκπρόσωπος: Ιατρίδης Άγγελος
Διεύθυνση: 2ο Χλμ. Αμυνταίου – Αγ. Παντελεήμονα, 53200 Αμύνταιο
Τηλ: +30 23860 24077
Fax: +30 23860 20132
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.alpha-estate.com