×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 232

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (ΑΣΕΠΑ)

Προφίλ

amintaion_logo

Σύμφωνα με το καταστατικό και το θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση στην επόμενη μέρα της ΕΑΣ Αμυνταίου (βάσει του νόμου 4015/2011, άρθρο 19 παράγραφος 3, υποπερίπτωση γγ ) με σκοπό την υποστήριξη του αγροτικού και κυρίως του οινοποιητικού συνεταιριστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου.

Είναι το πρώτο χρονολογικά οινοποιείο της περιοχής (λειτουργεί από το 1959), αποτελείται από 27 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και 1990 φυσικά μέλη. Το οινοποιείο καταλαμβάνει έκταση 5 στρεμμάτων και αξιοποιεί πλήρως την τοπικής παραγωγής ποικιλία του Ξινόμαυρου (πιστοποιημένη ΟΠΑΠ ποικιλία για 13 Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής) και άλλες όμως ξενικές ή ελληνικές ποικιλίες. Τα εμφιαλωμένα προϊόντα της με την ένδειξη Ο.Π.Α.Π. (Ονομασία Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας) είναι βραβευμένα και διατίθενται στην παγκόσμια αγορά με πλούσια ποικιλία ετικετών. Στις εγκαταστάσεις της λειτουργούν χώροι υποδοχής κι ενημέρωσης επισκεπτών, γευσιγνωσίας, πώλησης κρασιών, κάβα παλαίωσης κρασιών, μουσείο ανάδειξης τοπικής ιστορίας και χώρος εκπαίδευσης σε θέματα αμπελοκαλλιέργειας κι οινολογίας. Η εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, με υποστηρικτικά για τους παραγωγούς δίκτυο γεωπόνων στο αμπέλι, συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα των παραγόμενων ποικιλιών σταφυλιού. Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του οινοποιείου, που είναι ενταγμένος στον Κανονισμό 1257 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συνολικό προϋπολογισμό 1.175.000 €. Αυτό έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην περεταίρω βελτίωση της ποιότητας, στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην κατάκτηση νέων αγορών.

Ενδεικτικά, κατά την τελευταία τριετία, οι πωλήσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 4.045.959,42 € και το προσωπικό που απασχολεί περίπου στα 29 άτομα.

Επικοινωνία

Επωνυμία: ΑΣΕΠΑ
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Γιαννιτσόπουλος Γεώργιος

Οινοποιείο ΑΣΕΠΑ
1Ο χλμ Αμυνταίου  Φλώρινας
Τηλ: +30 23860 22258
Fax: +30 23860 23879
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                     
Website: www.easamyntaiou.gr