ΠΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

Προφίλ

Το Κτήμα Πάντου εδρεύει στην Υδρούσα του νομού Φλώρινας. Είναι δημιούργημα της οικογένειας Πάντου, που ασχολείται με την καλλιέργεια αμπέλου και την παραγωγή οίνου με παραδοσιακό τρόπο, από το 1986. Το 1997 εντάσσεται στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας της Ε.Ε. και ανεγείρεται το ιδιόκτητο οινοποιείο – αποστακτήριο της οικογενείας. Αποκτά πλέον μορφή ατομικής επιχείρησης, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εμπορεία οίνου και αποστάγματος (τσίπουρο). Ο οργανισμός πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ε.Π.Ε» αναλαμβάνει τον έλεγχο των αμπελώνων και τη συνεχή εποπτεία της επιχείρησης, επιβεβαιώνοντας έτσι τις παραδοσιακές και ποιοτικές αρχές που διέπουν όλες τις φάσεις της παραγωγής.

Ο αμπελώνας της οικογένειας Πάντου βρίσκεται στις παρυφές του όρους Βέρνο (Βίτσι), στο χωριό Υδρούσα και σε απόσταση 8χλμ. από την πόλη της Φλώρινας. Με πολύ μεράκι αλλά και με σεβασμό στη φύση, η οικογένεια καλλιεργεί τα σταφύλια με τον πατροπαράδοτο βιολογικό τρόπο και σύμφωνα πάντα με τις αυστηρές προδιαγραφές του κανονισμού 2092/91 της Ε.Ε. Εκεί, στο ιδανικό υψόμετρο των 700μ., λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής, καλλιεργούνται κυρίως τοπικές γηγενείς ποικιλίες όπως ‘Ξινόμαυρο’, ‘Μοσχόμαυρο’ και ο τοπικός ‘Ροδίτης’ (οι οποίες έχουν έρθει στην περιοχή από τους στρατιώτες του στρατηγού Αμύντα), αλλά και διεθνείς ποικιλίες όπως ‘Σαρντονέ’(Chardonnay), ‘Σαβινιόν’ (Sauvignon) και ‘Καμπερνέ’ (Cabernet).

Οι εγκαταστάσεις του κτήματος είναι σύγχρονες και επισκέψιμες για το κοινό. Στους φιλόξενους χώρους του, πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα το κρασί, γιορτές κρασιού αλλά και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

Επικοινωνία

Επωνυμία: ΠΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Πάντου Νίκος
Διεύθυνση: Πλατεία Μώδη 4, Φλώρινα
Τηλ: +30 23850 29623
Fax: +30 23850 30890
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.ktima-pantou.gr